Over Marcel Beijer

Marcel Beijer
Marcel Beijer

Marcel Beijer

Marcel Beijer (1961, Hilversum) is journalist, schrijver, columnist en was ook lange tijd actief als hypnotiseur. Hij debuteerde als schrijver in 2017 met het boek Overwonnen verlangen. De opvolger, Gouden Bergen, verscheen in 2020.

De combinatie van Marcel’s verschillende werkzaamheden zorgt ervoor dat Overwonnen verlangen méér is dan uitsluitend een roman. Wie het boek vanuit een ander perspectief leest, kan het namelijk ook gebruiken als een zelfhulpboek. De ondertitel is dan ook veelzeggend: ‘lees je gelukkig’.
Dat geldt ook voor zijn tweede roman Gouden Bergen, dat geen dubbele functie heeft, maar gewoon een goed boek is met kenmerken van een psychologische thriller.
Beide boeken kan je hier bestellen.

Eerder werk

Eerder verscheen de novelle Eruit (1995, niet meer verkrijgbaar), Wijken op Weg (1997, niet meer verkrijgbaar) i.o.v. Gemeente Almere, Je Went Er Nooit Aan (2005, niet meer verkrijgbaar) samen met Robert Mienstra i.o.v. Politie Flevoland, Naboteren, verzamelde columns (2010) en het gratis e-book Zelfhypnose (2014).

“Ik denk dat je gevormd wordt door alles wat je in het leven tegenkomt. Als je ouder wordt besef je dat de ervaringen in je jeugd bouwstenen zijn geweest in je ontwikkeling. De vraag is of je die berg stenen heen stapt, of dat je er iets van gaat bouwen. Iets wat jij mooi vindt, of bijzonder. En wat een ander misschien spuuglelijk vindt. Het heeft bij mij enige tijd geduurd voordat ik dat besefte. De saaie preken in de kerk, de pestkoppen op school, de foute studiekeuze, je relaties: allemaal hebben ze een functie gehad. En in mijn tijd als hypnotiseur leerde ik hoe je onderbewustzijn daar een essentiële rol in speelt. Niet toevallig vormde een gebeurtenis tijdens de opleiding ervoor dat ik Overwonnen verlangen ben gaan schrijven. En na het verschijnen van Gouden bergen durf ik mezelf ook schrijver te noemen.”

Marcel Beijer geeft lezingen en workshops door het hele land. Ook geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie of stuur een e-mail!