Uitleg karakters Overwonnen Verlangen

In het boek Overwonnen Verlangen komt hoofdpersoon Jessi Peters in aanraking met een aantal karakters. Deze karakters helpen haar uiteindelijk om het proces door te doorlopen. De karakters heb ik losjes gebaseerd op de zeven hoofdchakra’s. Hieronder de uitleg van de karakters in Overwonnen Verlangen
Let wel op: hier en daar zitten spoilers in de uitleg…!
Bestel een gesigneerd exemplaar van Overwonnen Verlangen hier.

Uitleg karakters Overwonnen Verlangen

Wortelchakra
Wortelchakra

Marius Clark – Wortelchakra (Muladhara)

De voornaam van Marius Clark is gebaseerd op het woord Muladhara, de benaming uit het Sankriet voor het wortelchakra. Dit chakra zit aan de onderzijde van de ruggengraat en is verbonden met de kleur rood. Het chakra absorbeert energie uit het hart van de aarde. Daardoor zorgt het voor het fundament in het leven. Emotioneel is het chakra gekoppeld aan kracht en moed, veiligheid, vertrouwen en het stellen van grenzen. Deze karaktereigenschappen zie je ook in Marius terug.

Heiligbeenchakra
Heiligbeenchakra

Sven Been – Heiligbeenchakra (Svadhisthana)

Ook de gevoelige Sven Been dankt de eerste twee letters van zijn naam aan het chakra dat aan zijn karakter gekoppeld is: Svadhisthana. Dit heiligbeenchakra kleurt oranje en zit onder de navel, net boven het heiligbeen en heeft betrekking op de geslachtsklieren en voortplantingsorganen. Emotioneel staat dit chakra in verband met gevoelens, verandering en emoties. Het zorgt voor contact met de buitenwereld, de andere mensen. In actieve fase zorgt dit chakra ervoor dat we actief met ons leven en zelfbehoud bezig zijn.


Voorhoofdchakra
Voorhoofdchakra

Anja Been – Voorhoofdchakra (Ajna)

De voornaam van Anja Been, de vrouw van Sven, verwijst overduidelijk naar het voorhoofdchakra: Ajna. Het voorhoofdchakra is als indigoblauw te zien en wordt ook wel het innerlijk oog genoemd. Het geeft inzicht, zelfreflectie en bewustwording. De voorzijde van het chakra zit iets boven het midden van beide wenkbrauwen, de achterzijde onder de schedelrand. Dit derde oog heeft betrekking op wijsheid, intuïtie. Met een ontwikkeld voorhoofdchakra wordt de wijsheid van de hogere geest fijner.

zonnevlechtchakra
Zonnevlechtchakra

Manuela Poels – Zonnevlechtchakra (Manipura)

Manuela Poels beheerst de primaire instincten en reageert sterk op relaties met mensen en gebeurtenissen. Daarmee staat zij symbool voor het zonnevlechtchakra dat zich visualiseert in de kleur geel. Het chakra zit ongeveer ter hoogte van de navel en stuurt de gedachten over macht, vertrouwen en vrijheid van keuze. Emotioneel schept het ideeën en is het verbonden met een sterke eigenwaarde.

Hartchakra
Hartchakra

Anna – Hartchakra (Anahata)

Anna is liefde. Zij draagt letterlijk het groene hartchakra bij zich in de vorm van een sieraad. Het hartchakra ligt in het centrum van de zeven chakra’s. Het laat de onvoorwaardelijke liefde stromen. De wetenschap dat alle mensen liefde zijn helpt pijn – door afwijzing of verlies- te verzachten. Wie het hart opent, ontvangt de liefde en vindt balans. Daardoor is ieder mens in staat zijn harmonieuze relaties aan te gaan. Het geeft het lichaam en de wereld universele liefde die steeds dieper en steeds meer onvoorwaardelijk wordt.

Keelchakra
Keelchakra

Vincent Huisman – Keelchakra (Vishuddha)

Ook de eerste twee letters uit de voornaam van Vincent verwijzen naar de naam van een chakra: Vishudda, oftewel: het keelchakra. Dit chakra is te zien als de kleur blauw en staat symbool voor het uiten van gevoelens. Wie gevoelens vrijelijk kan uiten krijgt toegang tot de bovenste chakra’s en ervaart creativiteit, communicatie, wilskracht en integriteit. Mensen met een geopende keelchakra kunnen zich makkelijk uiten en winnen snel sympathie. Het zijn boodschappers die goed voor hun mening kunnen uitkomen. Marius’s collega Vincent Huisman heeft er in ieder geval geen moeite mee.

Kroonchakra
Kroonchakra

De duif – Kroonchakra (Sahasrara)

Het kroonchakra is paars en is het meest verheven. Het legt verbinding met de bron van ons diepste zijn, het spirituele, de verlichting. Het laat ons voelen dat we geleid worden door het universum en bescherming genieten. De duif staat in dit boek symbool voor het Goddelijke, het pure, de vrede. Een duif is ook het Christelijke symbool voor de Heilige Geest die, samen met de Vader en de Zoon, deel uitmaakt van de Heilige Drie-eenheid. Tezamen: het absolute Goddelijke. De duif is ook het symbool van de ziel die via de mond het lichaam verlaat. Daarnaast is de duif uiteraard ook symbool van de liefde. De Romeinse liefdesgod Venus wordt vaak met een duif afgebeeld. Verliefden worden vaak tortelduifjes genoemd en ook pas getrouwden laten dikwijls duiven los.

Mijnheer Marius
Mijnheer Marius is niet verbonden aan een chakra. Hij is een entiteit, een spirituele geest, een gedachte.

Jessi Peters
Heeft geen specifieke symbolische betekenis. Jessi is als ieder mens: het hoofdpersoon van je eigen leven.

Overwonnen verlangen
De titel ‘Overwonnen verlangen’ verwijst naar één van de drie waarheden die Boeddha zijn volgelingen leerde. De vierde waarheid is dat het Achtvoudige Pad gevolgd moet worden als leidraad in het leven. Wie de uiteindelijke verlichting bereikt ontvang de grootste staat van volheid, maar tegelijkertijd ook van leegte: Nirwana. Het hoeft geen betoog dat Jessi en Marius uiteindelijk hun verlangen overwinnen. Het wordt liefde.

Bekijk de trailer van Overwonnen Verlangen

Trailer geprodcueerd door VPromotions