Overwonnen verlangen

Het boek Overwonnen verlangen verscheen in 2017 bij uitgeverij Elikser. Van die eerste druk zijn nog slechts een aantal exemplaren beschikbaar. Wel is het boek te koop via Amazon. Er bestaat inmiddels een luisterboek en begint dit jaar verscheen het ook als e-book bij Amazon.

Achterflap

Op de achterflap van de eerste druk stond onderstaande flaptekst.

Jessi en haar veel jongere buurman Marius hebben een bijzondere band met elkaar. De een is nog jong en de ander gebonden, maar ze worden onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Dan doet in beider leven zich een groot drama voor. Het verandert hun perspectief op het leven compleet. Jessi zoekt steun bij haar collega Sven en zijn vrouw Anja. En Marius zoekt steun bij Vincent, die met zijn praktische levensinstelling vaak de spijker op zijn kop slaat. Anja vertelt Jessi over haar gids en engel, die altijd bij haar is. Hij leeft in een andere dimensie, waar alles licht en energie is. In die wereld zijn er geen belemmeringen voor grenzeloze liefde, hoeveel bedenkingen er in het dagelijks leven ook voor lijken te zijn. Uiteindelijk grijpt het zichtbare en het onzichtbare in elkaar in een prachtige ontknoping.
Een spannend en aangrijpend boek, dat een wereld van troost en begrip heel dichtbij brengt.

Jessi verscheen in mijn gedachten. Ik zag hoe ze huilde. Een ijzige kou omringde mijn hart.
‘Is er iets met Jessi?’
‘Niet met Jessi zelf. Maar haar gezin. Zo verschrikkelijk …’
Ze keek even naar het plafond, blies wat adem uit en pakte mijn hand vast.

Bestel het boek hier.

Recensie

Lees ook deze recensie van een lezer op bol.com

Een aangrijpend verhaal over liefde, afscheid nemen, rouw en het leven zelf.
De quote van Baruch Spinoza uit ‘Ethica’ voor in het boek zegt ook veel over het verhaal: ‘God, dat wil zeggen: de natuur.’
Het verhaal vertelt over de levens van Jessi, Marius, Sven, Anja en Vincent van 1 januari tot en met 1 januari het jaar daaropvolgend. De hoofdstukken worden verteld vanuit een wisselend perspectief van deze personages en hebben als titel een datum binnen deze periode.
De epiloog met als titel 17 maart is een prachtig vervolg.
Ik kon niet stoppen met lezen, maar moest het verhaal daarna even laten bezinken voordat ik deze recensie kon schrijven.
Het gevoel dat me na het lezen van dit verhaal, na de gevoelens van ontroering en gegrepen worden, uiteindelijk overkwam was een gevoel van rust en vooral geruststelling.
‘Overwonnen verlangen’ zal me nog lang bijblijven.

Overwonnen verlangen