Roman Gouden Bergen

Gouden Bergen is de tweede roman van Marcel Beijer.

Op de achterflap van het boek staat de volgende tekst:

1990. In de Nederlandse nieuwbouwstad Almere droomt Carolien de Wild van rijkdom. Plotsklaps vindt ze zichzelf terug in het Amerika van 1907, tijdens de goldrush. Carolien is daar een vrouw van stand, maar raakt bevriend met een jonge prostituée – een schande. Deze vriendschap verandert hun beider levens. Maar dan wordt er een spraakmakende moord gepleegd…

Lees deze meeslepende en spannende roman van Marcel Beijer, die in 2017 debuteerde met de veelgeprezen roman ‘Overwonnen Verlangen’. In ‘Gouden bergen’ maakt hij de lezer stap voor stap deelgenoot van een fascinerend mysterie… Een boek over hebzucht, maar ook over liefde en levenslessen waardoor het voor iedereen interessant is om te lezen.

5 sterren

Het boek krijgt van tientallen recensenten minimaal 4 sterren en zelfs meestal 5!
Bestellen kan hier.

De roman speelt zich deels in Nederland af (in 1990) en deels in de staat Nevada in Amerika (in 1907). De gebeurtenissen in Amerika zijn opmerkelijk, want voor een zeer groot deel zijn ze namelijk gebaseerd op waar gebeurde verhalen.

Reacties

Lees bijvoorbeeld hier de reactie van CarollB

Nadat ik overwonnen verlangen gelezen heb was ik enorm benieuwd naar de tweede roman van Marcel Beijer . Ben wederom enorm verrast door dit boek. Ben gaan lezen en kon niet meer stoppen . Wat me intrigeert is dat de personen in Amerika echt geleefd hebben . Het boek is spannend en de ontknoping toch nog onverwachts . Ik heb het boek bijna “ filmisch” ervaren . De spook stad van het heden komt tot leven in het verleden . Het boek prikkelt tot nadenken . Echt een aanrader voor hen die van boeken met een extra dimensie houden.

Of de reactie die Ockenoot achterliet op de site van Bol.com

Historische roman die mij doet denken aan de stijl van Simone van der Vlught. Een dubbele verhaallijn die goed te volgen is doordat je de omgeving levendig voor je kunt halen. Fijn dat Nederland nog meer talent heeft!

De roman Gouden Bergen van Marcel Beijer
Schuiven naar boven