De roman Gouden Bergen is verschenen op 8 juli 2020. Blij verrast nam de Almeerse wethouder van kunst en cultuur Hilde van Garderen (VVD) het eerste exemplaar van de roman Gouden Bergen in ontvangst.

Marcel Beijer en Hilde van Garderen Gouden Bergen verschenen
Hilde van Garderen en Marcel Beijer

Rond tachtig belangstellenden waren naar het corona-proof theaterplein bij cafe-restaurant Dubbel-Op op stadslandgoed De Kemphaan gekomen om de boekpresentatie van Gouden Bergen bij te wonen. Marcel Beijer vertelde wat achtergrondinformatie over het ontstaan van Gouden Bergen. Om het boek te kunnen schrijven heeft de schrijver heel veel research gedaan. Zo verbleef hij drie weken in de woestijn van Nevada om achtergrondinformatie te halen. Hij legde er ook contacten met deskundigen. Jacco van den Boogaart van ISJB-Uitgevers legde uit waarom hij uit de honderden manuscripten die hij krijgt toegestuurd, juist voor Gouden Bergen had gekozen. “Je voelt bij het lezen dat Marcel iedere stap die in het boek wordt gezet zelf heeft gelopen.” Ook de uitgever was trots dat Gouden Bergen is verschenen.

Voorverkoop Gouden Bergen

Nu de roman Gouden Bergen is verschenen, is de start veelbelovend te noemen. Direct bij de voorverkoop zijn namelijk al meer exemplaren verkocht dat drie jaar geleden bij de debuutroman Overwonnen Verlangen. Inmiddels heeft het boek al goed verkocht. Wie het boek via de webwinkel van deze site koopt, krijgt altijd een gesigneerd exemplaar.

Recensies van de roman

Inmiddels heeft het boek al tientallen recensies gekregen in gerenommeerde kranten en op talloze blogs. Opvallend daarbij is dat het boek bijna overal de maximale 5 sterren krijgt. Het is dus echt een aanrader.

Ambassadeur Pete Hoekstra haalt een boek op

In de nazomer van 2020 ontving Marcel Beijer een brief van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra die hem schreef graag in het bezit te komen van de roman Gouden Bergen, omdat het een relatie legt tussen Amerika en Nederland. Het boek speelt zich in beide landen af. Tijdens een gezamenlijke lunch in Almere overhandigde de auteur het boek aan Hoekstra.

Uitgever Jacco van den Boogaart van ISJB Uitgevers bij wie Gouden Bergen is verschenen
Uitgever Jacco van den Boogaart