Anja vertelt hoe zij als kind contact kreeg met mijnheer Marius die ze ziet als haar gids. In eerdere oefeningen op deze site heb ik uitleg gegeven hoe iedereen met elkaar verbonden is via het Veld. Het bestaan van dit Veld is formeel nog niet aangetoond, maar de kwantumtheorie (waar het Veld een onderdeel van is) wordt door steeds meer wetenschappers omarmd. Deze (snaar)theorie gaat er vanuit dat alles in het Veld trilt (licht en energie). Als mens stemmen wij ons af op een bepaalde trilling waardoor we zien wat zien, meemaken wat we meemaken. Maar die trillingen zijn er in verschillende frequenties. Net als je een radio kunt afstemmen op een frequentie, kan je je in het Veld ook afstemmen op een andere frequentie.

En jij?
Heb jij een gids? Om eventueel in contact te komen met een gids is het belangrijk om geduldig te zijn en niet gefrustreerd te raken als het niet lukt. Sommige mensen willen zo graag een antwoord op hun vragen en zien een gids als een soort tovenaar die hen influistert welke beslissingen in het leven moeten worden gemaakt. Zo’n hulplijntje zou reuze handig zijn, maar in mijn overtuiging is het belangrijk om eerst de kracht en rust in jezelf te vinden. Als je in rust en balans bent kan je eens proberen contact te leggen met een gids. Gidsen melden zich doorgaans eerst in je dromen. In onze slaap is de scheidslijn tussen de aardse wereld en de geesteswereld het kleinst. Je kan dan soms – zonder reden – midden in de nacht wakker worden met een idee of gedachte. Overdag merk je dat op zoek gaat naar zingeving. Je wilt weten wat er nog meer is. Het is misschien ook de reden dat je Overwonnen Verlangen bent gaan lezen of op dit werkboekje aan het lezen bent. Of de bijbehorende oefeningen hebt gekocht.

Oefening 24 – Hoe kom je in contact met je gids?
In het betaaldeel een stemgeleide oefening door Marcel Beijer om in contact te kunnen komen met je gids. Luister het bestand af met een koptelefoon (of ‘oortjes’) op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden.