Heb je oefening 1 nu een maand volgehouden? En wat heeft dat met je gedaan? Heeft dat nieuwe inzichten opgeleverd?
Het is misschien tijd om iets te vertellen over de Wet van de Aantrekkingskracht. De meeste mensen zijn met deze Wet in aanraking gekomen via de wereldwijde bestseller The Secret (in Nederland in de markt gebracht door Kosmos Uitgevers). The Secret gaat er vanuit dat in ieder mens een enorme kracht schuilt waar bijna niemand zich van bewust is. Op de achterflap van het boek staat ‘net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt. Een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.‘

Overtuigd
Kort gezegd komt het erop neer dat je dingen in je leven kunt verwezenlijken als je er ook van overtuigd bent dat het gaat gebeuren. Gedachten creëren werkelijkheid. Dus beperk je niet tot hópen dat het gaat gebeuren, maar er vol overtuiging van uitgaan dat het proces al gestart is. Om je miljonair te maken bijvoorbeeld, of gezond, gelukkig…. noem maar op.
Auteur Rhonda Byrne van The Secret laat ‘hedendaagse meesters’ aan het woord die ook uitleggen dat je datgene wat je wenst ook visualiseert. Alsof het al bestaat, alsof het écht is.

En jij?
Hoe sta jij daar tegenover? Hoe kijk je tegen je leven aan, of het leven dat nog voor je ligt?
The Secret heeft, gezien de verkoopcijfers, honderdduizenden mensen gemotiveerd en geïnspireerd. En alleen om die reden al is het een zinvol boek. Maar het boek gaat soms wat kort door de bocht en behandelt ook maar een beperkt gedeelte van de basis van dit ‘geheim’, wat feitelijk helemaal geen geheim is. Dat heeft te maken met ‘Het Veld’. Wie speurt op Google zal merken dat over ‘Het (morfogenetisch) Veld’ veel meer boeken geschreven zijn. De ontdekker is Rupert Sheldrake en ook Albert Einstein ging uit van het bestaan van Het Veld: ‘iedereen die zich serieus met wetenschap bezighoudt raakt ervan overtuigd dat zich in de wetten van de kosmos een geest manifesteert – een geest superieur aan die van de mens’.

Tip 8
Het principe van The Secret is dus verklaarbaar, maar het probleem is de overtuiging. Hoe graag je ook wilt dat het voor jou werkt: je bent nooit 100% overtuigd. Als je daarbij misschien denkt dat je de enige bent die met die vraag zit, dan kan ik je geruststellen. Bij uitgeverij Ankh Hermes is een aardig boek verschenen van Pam Grout dat E-Kwadraat heet. Daarin staan negen testen om te bewijzen dat Het Veld werkt. Dit boek is lange tijd nummer 1 geweest in de New York Times Bestsellerslijst. Je bent dus niet de enige. Iedereen is op zoek en het bewijs wordt steeds overtuigender.

In het betaaldeel van dit werkboek een paar nuttige oefeningen en nog meer tips over de werking van Het Veld.